Vilken bilfärg är bäst?

Att välja rätt färg på din bil är viktigt - det kan antingen locka köpare eller avvisa dem. Det bästa sättet att sälja en bil vidare till ett bra pris är att välja en färg som får den att sticka ut från resten av bilarna på marknaden, och som får folk att komma tillbaka för att köpa den. I den här artikeln ska vi ta dig igenom några av de färger du bör satsa på när du målar din bil, samt de du kanske vill undvika om återförsäljningsvärdet är det som är viktigast!

Att välja en färg på din bil som lockar potentiella köpare att köpa den är avgörande om du vill sälja den till ett rimligt pris. Här är en lista över vilka färger du bör använda och vilka du bör undvika.

När du ska köpa din nästa bil vill du välja rätt färg för den. Färgen på din bil kan ha stor betydelse för dess andrahandsvärde. Enligt en undersökning som Sifo gjort för bilauktionssajten Kvdbil.se tror över hälften av svenskarna (53 %) att en felaktig färg på ett fordon kan hindra dem från att köpa det. Män är känsligare för färg än kvinnor, och 58 procent uppger att en felaktig färg skulle hindra dem från att köpa ett fordon. Bland kvinnor var andelen 48 procent.

De mest impopulära bilfärgerna

Rosa, orange och gult är färger som fungerar mer avskräckande än andra. De näst mest impopulära färgerna är blått, lila, brunt och beige. Endast en av tio svenskar skulle inte köpa en röd bil.

Vilken färg på bilen är bäst?

Ljusgrått, svart, mörkgrått och blått var de vanligaste färgerna bland svenskarna.

– Det är med bilen som med många andra dyra inköp – vill du sälja vidare en vacker dag ska du tänka på att inte göra alltför galna färg- eller mönsterval. Trender kommer och går i bilar som med allt annat, men i slutet av dagen är svensken ganska klassiskt lagd, säger Henrik Otterstedt, vice vd på Kvdbil, i ett pressmeddelande.

De 5 mest skrämmande bilfärgerna.

1. Rosa 58 procent

2. Orange 46 procent

3. Gul 42 procent

4. Lila 38 procent

5. Beige 21 procent

 

Vilka är de fem mest populära bilfärgerna?

1. Ljusgrå 14 procent

2. Mörkgrå 13 procent

3. Svart 13 procent

4. Blå 12 procent

5. Röd 10 procent

 

Vilken Bilfärg blir Smutsigast?

Den smutsigaste bilfärgen är svart. Svarta bilar drar till sig mer smuts och damm än någon annan färg, och de är också svårast att rengöra.

En svart bil kommer helt enkelt att se smutsigare ut än en vit efter att ha utsatts för samma höga temperaturer. Även om vita bilar inte blir lika smutsiga som svarta bilar är de inte de bästa. Om du bor på platser med röd lera eller vulkanisk jord är det lättare att bli smutsig.

 

Vilken färg syns repor minst på?

Den färg som är minst reptålig på är svart. Svarta bilar är mindre benägna att visa repor och fläckar än andra färger. Detta beror på att den svarta färgen absorberar mer ljus än andra färger, vilket gör att eventuella fläckar och repor syns mindre tydligt.

Smuts syns lika tydligt på ett svart fordon som på ett vitt. Dessutom är det lättare att se en repa i färgen på en svart bil än på en vit bil. Svart döljer många designdetaljer och kan få fordonet att verka tråkigt. En svart bil förknippas dock ofta med en tuffare och coolare känsla när det gäller bilmodeller som passar in på beskrivningen.

Vilken bilfärg krockar mest?

I följande diagram sammanfattas resultaten av vår undersökning. Skillnaderna mellan olika bilfärger är ganska stora. Svarta fordon är överlägset vanligast att vara inblandade i olyckor. Enligt en undersökning har svarta fordon den högsta risken för olyckor om dagen. Risken är 12 procent högre i dagsljus än för vita bilar, som anses vara de säkraste. I skymning och gryning stiger faran för svarta bilar till 47 %.

Vilken färg är lättast att lacka bilen i?

Den enklaste färgen att måla bilen är vit. Vita bilar är lättast att måla eftersom den ljusa färgen gör det lätt att rätta till misstag. Om du gör ett misstag när du målar en vit bil kommer det att vara mindre synligt än om du gör ett misstag när du målar en svart bil.

Mörka färger är lättast att applicera, men de kräver mest ansträngning. Dessutom kan damm lätt ses på mörka/svarta färger.